Дома / Uncategorized / Карпошово востание

Карпошово востание

Активности за периодот од: 27.04-01.05

Цели за учениците да знаат за:

  • Причините за ширење на ајдутството во Македонија
  • Австро – Турската војна
  • Карпош – Крал на Куманово
  • Неуспехот на востанието
Дополнителна литература (Видео -Карпошово востание)

Врз основа на ова видео напишете состав за Карпош за домашна

Одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј!

Аз, буки, веди… 24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј! Делата на …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.