Дома / Uncategorized

Uncategorized

Ден 1️⃣

Изразување на детската креативност и фантазија на тема “Мојата новогодишна порака до….” Презентација “Спортот како сигурна база за намалувањето на насилството кај деца во рана адолесценција”

Повеќе

5 ОКТОМВРИ- ДЕН НА УЧИТЕЛОТ

Во текот на Детската недела има еден голем и значаен ден кој се празнува во целиот свет, тоа е 5 ОКТОМВРИ- ДЕНОТ НА УЧИТЕЛОТ. Има ли поблагородна професија во кое било општество од просветителството. Да се биде учител, воспитувач, наставник, професор е најубавата но воедно и најодговорна професија која бара …

Повеќе

Одбележување на Меѓународниот ден на Бошњаците!

По повод Меѓународниот ден на Бошњаците 28.9.2022 година (среда), во подрачното училиште во с.Водоврати ООУ “Даме Груев” Градско, се реализираа низа активности за одбележување на овој празник! ООУ “Даме Груев” упатува честитка до сите припадници на бошњачката заедница!

Повеќе

Проект „Заедничка грижа за правилно насочување на учениците “

Денес нашето училиште како дел од проектот „Заедничка грижа за правилно насочување на учениците “ организираше: За учениците од прво до петто одделение посета на Зоолошката градина и Дино парк. За учениците од шесто до деветто одделение посета на Музеј на македонската борба за државност и самостојност и East Gate …

Повеќе

Конкурс за избор на ученик – првенец на генерација за учебната 2021/2022!

Право на учество имаат ученици од деветто оделение кои ги исполнуваат следниве услови: Да покажуваат примерен однос во училиштето и надвор од него. Да имаат континуиран одличен успех. Да имаат учествувано на училишни натпревари (интерни- училишни, општински, регионални, државни, меѓународни) Да имаат освоено награди, дипломи, признанија, благодарници. Активно да учествуваат …

Повеќе

Резултати од државниот натпревар по англиски јазик!

Честитки до нашите ученици Марија Бешовска, Надја Лазова, Иван Трендафилов кои на регионалниот натпревар по англиски јазик одржан на 07.05.2022год се пласираа за државниот натпревар кој се одржа на 28.05.2022 година и ги постигнаа следните резултати Марија Бешовска ( VI одделение) –17 место од вкупно 150 ученици, пофалница за учество …

Повеќе