Дома / Uncategorized / 24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј!

24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј!

Аз, буки, веди…

24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј!

Делата на Кирил и Методиј ќе останат засекогаш да сведочат за тешката борба за описменување на словенскиот народ и како што кажува Климент во своите дела:

„…Кога тие двајца ќе дојдат

слепите ќе прогледаат,

а глувите ќе слушаат…“

Честит нека е денот!🇲🇰🇲🇰🇲🇰

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *