Дома / Вања Јовановска

Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

На 6.4.2024 година, се одржа регионален натпревар по физика во ПСУ Јахја Кемал во Скопје, на кој учествуваа учениците Матеј Колев и Андреј Петровски од 9 одделение

На 6.4.2024 година, се одржа регионален натпревар по физика во ПСУ Јахја Кемал во Скопје, на кој учествуваа учениците Матеј Колев и Андреј Петровски од 9 одделение. Ученикот Матеј Колев продолжува на државниот натпревар. Честитки за постигнатиот успех

Повеќе

На 05.04.2024 г. се одржа регионален натпревар по Природни науки за VI одделение,организиран од Македонско биолошко друштво-Скопје

На 05.04.2024 г. се одржа регионален натпревар по Природни науки за VI одделение,организиран од Македонско биолошко друштво-Скопје. Ученикот Матеј Будимов освои трето место. Честитки за постигнатиот успех.

Повеќе

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во Домот на културата во Кавадарци ја изведоа драмата “Солунски патрдии”. Паричните средства кои се собраа, учениците одлучија да ги донираат на жител во општина Градско, на кој сметаа дека му се неопходни

Повеќе

Априлијада 2024 “Градско се шегува”

Со позитивна атмосфера, детски џагор, детски насмевки, радост и среќа, денес се преплавија улиците во општина Градско. Како и секоја година така и оваа, учениците од нашето училиште заедно со нивните наставнички, ги надминаа очекувањата. Браво, прекрасни бевте сите

Повеќе

Априлијада 2024

Почитувани наши дечиња, Ве покануваме на 01.04.2024год. на нашиот организиран настан по повод Денот на шегата Априлијада 2024 Ве очекуваме

Повеќе

Денес учениците од нашето училиште и посакаа топло добредојде на пролетта и го одбележаа денот на екологијата со пролетни цртежи, креативни изработки и засадување на садници во училишниот двор

Целта за реализација на овие активности е подигање на еко-свеста кај учениците за значењето на природата, чиста животна средина и екологија

Повеќе

Регионален натпревар по Географија се одржа на 16.3.2024г. во ООУ “Панко Брашнаров” во Велес

На регионалниот натпревар по Географија, кој се одржа на 16.3.2024г. во ООУ “Панко Брашнаров” во Велес, ученикот Леон Кавазов освои второ место и го продолжува учеството и на државниот натпревар по Географија. Честитки Леон, ти посакуваме многу успех на државниот натпревар

Повеќе