Дома / Новости / СООПШТЕНИЈА

СООПШТЕНИЈА

    1.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 06.11.2018 год.(вторник),ни пристигна известување  од Еко-пакет –„Еколошка интеграција во Македонскиот образовен систем“,каде ни соопштија дека нашето училиште добива  „Зелено знаме “од претходно објавениот конкурс. Голема благодарност до сите кои помогнаа во подготвувањето на целата документација,благодарност до членовите на Еко одборот како и до директорот на нашето училиште кој ни овозможи да аплицираме.

Со почит

Еко одборот

  2.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 16.11.2018 год.(петок),нашето училиште е покането на седмиот по ред Еко самит во хотел Континентал во Скопје на свеченото доделување на зеленото знаме и сертификатите за соодветниот статус.

Со почит

Еко одборот

3.Се информираат учениците и вработените ,како и пошироката јавност дека на 12.11.2018 год.(понеделник),членовите на Еко одборот извршија истакнување на флаерите и налепниците на соодветните места,со цел за намалување на потрошувачката на електричната енергија и заштеда на  вода.Благодарение до членовите на Еко-клубот ,останати ученици учесници и наставници,како и до педагочката служба кои ни помогнаа за успешната реализација.

Со почит

Еко одборот

За Систем Администратор

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *