вторник , јули 23 2019
Дома / webadmin

webadmin

Државен натпревар по Хемија

Државниот натпревар по Хемија кој се одржа на Природно – математички факултет во Скопје на ден 17.05.2019 год(петок),се реализираше точно по претходна соопштена агенда од страна на организаторот „Сојуз на хемичари и технолози“.Натпреварот траеше 90 мин.,потоа имаше кратко предавање од проф.Владимир Петрушевски и на крај беа соопштени прелиминарните резултати.Им благодариме …

Повеќе

Извештај од реализирана активност

По повод 22ри април,Денот на планетата земја,во нашето училиште беа реализирани низа бројни активности,во кои учество земаа сите ученици.наставници,стручна служба и технички персонал. За таа цел учениците од VI до IX одд.од централното училиште „Даме Груев“-Градско,заедно со нивните класни раководители,земаа активно учество во чистење на училниците и училишниот двор. Учениците …

Повеќе

Извештај од Државниот натпревар на клубовите на млади техничари и природници кои се одржа на ден 06 Април 2019

Од Државен натпревар на клубовите на млади техничари и природници кои  се одржа на ден 06април 2019 година во ООУ ,,Св.Кирил и Методиј”-Македонска Каменица со почеток  во 9 .00 часот.На државниот натпревар на млади техничари и природници  земаа учество нашите ученици од ООУ,, Даме Груев “  Градско и ги постигнаа …

Повеќе

ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ЕКСКУРЗИИ

ООУ,,Даме Груев,,Градско – како договорен орган, со адреса на Ул.Маршал Тито бр.68 Градско, телефон за контакт 043/251-023 и 076/457-707, електронска пошта damegruevgradsko@yahoo.com има потреба од набавка на услуги: ученички екскурзии на учениците од 3, 6 и 9 одделение, и ученички излети за учениците од 2, 4 5, 7 и 8 …

Повеќе

Активност „21 Март Ден на пролетта и Ден на Екологијата“

Цел на активноста: -Садење цвеќиња,чистење  на училишниот двор и околината, но не  само   активирање на сите ученици, туку и како можност да научат по нешто за зачувување на животната средина. – Овозможува на учениците да придонесат за содавање на поубава и почиста животна средина; -Можност за подигнување на јавната свест …

Повеќе

Резултати од регионален натпревар на клубовите на млади техничари и природници на ученици од ООУ Даме Груев Градско

Натпреварот се одржа во ООУ Св Кирил и Методиј Велес 16-03-2019 година на кое земаа учество сите подрачни училишта на Општините Велес и Градско. На регионалниот натпревар на млади техничари и природници кој се одржа во ООУ „ Св Кирил и Методиј“ -Велес на ден 16-03-2019 година учениците од ООУ …

Повеќе

Соопштение: Денот на пролетта и Денот на екологијата

Им се соопштува на сите ученици,наставници,технички персонал и на пошироката јавност дека на ден 21.3.2019 год.(четврток),во 11.30 часот,во Домот на културата „Крсте Петков Мисирков“,нашите ученици кои се членови на Еко-одборот,ќе се претстават со кратката пиеса „Еко свет-еко патрола“. Повод за оваа еко-активност на нашиот одбор е одбележувањето на  Денот на …

Повеќе

Соопштение: Општински натпревар по Хемија за учениците од 8-мо и 9-то одд

Им се соопштува на сите ученици,наставници и пошироката јавност дека на ден 16.03.2019 год.(сабота),во просториите на нашето училиште ќе се одржи Општински натпревар по Хемија за учениците од 8-мо и 9-то одд. На истиот учество ќе земат и наши ученици како и ученици од Основните училишта од Општина Неготино и …

Повеќе

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот регионален натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

Во рамките на натпреварите кои ги организира ДФРМ (Друштвото на физичарите на Република Македонија ) на 09.03.2019 г. се одржа 52-от регионален натпревар по физика во просториите на Природно математичкиот факултет во Скопје. На истиот земаа учество следните ученици под менторство на наставничката Цвета Колева. Виктор Богевски VIII Теодора Иванова …

Повеќе