Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 7 МО ОДД. / Обработка на граматичка структура – прилози за начин

Обработка на граматичка структура – прилози за начин

Ученици, внимателно изгледајте го видеото за прилози за начин. Напишете си го правилото за формирање на овие прилози и исклучоците од истото.

Потоа, симнете го документот подолу и вежбајте ги прилозите за начин.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

27.4- 4.5.2020, English, 7th grade

27.4-4.5.2020-English-7th-gradeDownload

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *