Не постојат “добри” или “лоши” деца! Наместо да ги етикетираме потребно е да си поставиме неколку прашања а потоа да ги запишете одговорите:

🔍Што се обидува детето да ми каже преку своето однесување?

🔎Што покажува неговиот телесен говор?

🔍На кој начин неговото однесување може да биде поттикнато од моето однесување?

🔎Можам ли да му помогнам да комуницира на посоодветен начин?

🍀Светски ден на детето, 20 ноември.

Нека е честит и почитуван онолку колку што заслужува и секое дете да биде почитувано и вреднувано.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *