Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 20-25.05.2020 Angliski za Prvo – Transport

20-25.05.2020 Angliski za Prvo – Transport

Цели на часот се ученикот да научи поими за превозни средства.Правилно да ги изговара и применува во реченици. ПОгледнете ги видеата, научете ја песничката The wheels on the Bus и неколку пати извежбајте ја вежбата со сликите и аудио записите. Песните и вежбата Ви се во прилог на оваа објава.

https://learnenglishkids.britishcouncil.org/word-games/transport-1

За Рената Димитриевски

Наставник по Англиски јазик.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *