Дома / Uncategorized / Проектна задача на тема „Дијалектите во мојот роден крај“

Проектна задача на тема „Дијалектите во мојот роден крај“

Во оваа учебна година, учениците од осмо, седмо и деветто одделение, по предметот Македонски јазик имаа проектна задача на тема:”Дијалектите во мојот роден крај”. Учениците своите истражувања на зададената тема ги презентираа пред своите соученици. Ученици кои учествуваа во проектот, под менторство на наставничката Лидија Каратулкова, се: Габриела Маркова, Марија Будимова, Ана Коцева, Надја Лазова, Андреј Петровски, Давид Трајковски и Тијана Сандев.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Општинското основно училиште “Даме Груев”, врз основа на Правилникот за пофалби и награди на учениците распишува

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *