Дома / Uncategorized

Uncategorized

Проект „Заедничка грижа за правилно насочување на учениците “

Денес нашето училиште како дел од проектот „Заедничка грижа за правилно насочување на учениците “ организираше: За учениците од прво до петто одделение посета на Зоолошката градина и Дино парк. За учениците од шесто до деветто одделение посета на Музеј на македонската борба за државност и самостојност и East Gate …

Повеќе

Конкурс за избор на ученик – првенец на генерација за учебната 2021/2022!

Право на учество имаат ученици од деветто оделение кои ги исполнуваат следниве услови: Да покажуваат примерен однос во училиштето и надвор од него. Да имаат континуиран одличен успех. Да имаат учествувано на училишни натпревари (интерни- училишни, општински, регионални, државни, меѓународни) Да имаат освоено награди, дипломи, признанија, благодарници. Активно да учествуваат …

Повеќе

Резултати од државниот натпревар по англиски јазик!

Честитки до нашите ученици Марија Бешовска, Надја Лазова, Иван Трендафилов кои на регионалниот натпревар по англиски јазик одржан на 07.05.2022год се пласираа за државниот натпревар кој се одржа на 28.05.2022 година и ги постигнаа следните резултати Марија Бешовска ( VI одделение) –17 место од вкупно 150 ученици, пофалница за учество …

Повеќе

24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј!

Аз, буки, веди… 24 Мај – ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј! Делата на Кирил и Методиј ќе останат засекогаш да сведочат за тешката борба за описменување на словенскиот народ и како што кажува Климент во своите дела: „…Кога тие двајца ќе дојдат слепите ќе прогледаат, а глувите ќе …

Повеќе

Соопштение за запишување на ученици во прво одделение за учебната 2022-2023

Почитувани родители, Ве известуваме дека уписот за првачиња е во тек! Повелете донесете ги вашите деца на опсервација и доколку ја немате обезбедено потребната документација, потврдите ќе ни ги доставите дополнително! Со почит, ООУ”Даме Груев

Повеќе

Соопштение

Почитувани ученици и родители, ве известуваме дека согласно одлуката на МОН и СОНК, од утре започнуваме со редовна настава! https://mon.gov.mk/content/?id=4703&fbclid=IwAR2PJq9V47455X3wlu72ioVMk-Qtrl53ebDmpyym5Ftx7pG7nTXsZq0smNk

Повеќе

Театарска претстава „Детски музички урнебес‘‘

Денес учениците од прво до петто одделение од нашето училиште присуствуваа на хумористичната претстава “Детски музички урнебес”.Преку игра, забава и танцување децата ја исполнија салата со смеа , весел џагор и пријатно расположение.

Повеќе

Еразмус проект

Day 2 and day 3 of the 3rd mobility of our Erasmus project “The magic power of games”Visiting local and historical attractions near Dragavelci and Sofia. Visiting classes at Vasil Levski school where students participated in learning activities through games, music and handwork. We had the honor to visit the …

Повеќе