Дома / Новости / На ден 31.10.2023 година од страна полициски службеници од Отсек за превенција при СВР Велес заедно со полициски службеници од ПК-Градко во ООУ,,Даме Груев” во Градско на учениците од второ до деветто одделение им е одржана едукативна работилница

На ден 31.10.2023 година од страна полициски службеници од Отсек за превенција при СВР Велес заедно со полициски службеници од ПК-Градко во ООУ,,Даме Груев” во Градско на учениците од второ до деветто одделение им е одржана едукативна работилница

✅️На ден 31.10.2023 година од страна полициски службеници од Отсек за превенција при СВР Велес заедно со полициски службеници од ПК-Градко во ООУ,,Даме Груев” во Градско на учениците од второ до деветто одделение им е одржана едукативна работилница на повеќе теми

➡️,,Насилство во училиштата,,

➡️,,Врсничко насилство со посебен акцент на Cyber bullying,, најкактеристична и најприсутна форма на насилство, како и начините и методите кои треба да се користат во справување со овој вид на девијантно однесување помеѓу младите.

➡️,,Безбеден во сообраќајот, безбедни пешаци”, со посебен акцент за безбедно доаѓање и заминување на учениците од училиштето.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *