Не постојат “добри” или “лоши” деца! Наместо да ги етикетираме потребно е да си поставиме неколку прашања а потоа да ги запишете одговорите:

🔍Што се обидува детето да ми каже преку своето однесување?

🔎Што покажува неговиот телесен говор?

🔍На кој начин неговото однесување може да биде поттикнато од моето однесување?

🔎Можам ли да му помогнам да комуницира на посоодветен начин?

🍀Светски ден на детето, 20 ноември.

Нека е честит и почитуван онолку колку што заслужува и секое дете да биде почитувано и вреднувано.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *