Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 28.04.2020 -Игра Пазaр

28.04.2020 -Игра Пазaр

Драги дечиња,за денес имате задача да направите еден мини маркет дома и да ги продавате вашите играчки,кукли,колички,лего коцки и сл,играјте со вашите братчиња,сестрички,мама или тато,а може и некоја кукла или мече да ви биде другарче,вежбајте како се поздравува и како треба да биде одесувањето во продавница-маркет,може родителите да ви позајмат монети,а може и да си направите од хартија.

Линк: https://www.youtube.com/watch?v=4iWZztMqt0M&fbclid=IwAR0vLyAi_Mq2fCaQifu6KSRyU9Y1_1xqJ7fh0a1fg8UQQVRxjb-V–R5hpQ

За Мирјана Таскова

Наставник во одделенска настава.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *