Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 27.05.2020 абота со податоци – статистика и дијаграми

27.05.2020 абота со податоци – статистика и дијаграми

Прв час од оваа тема (повторување од прво полугодие) .
Лекцијата во учебникот е со име:
-Прикажување податоци;
-Графичко претставување податоци;
-Линиски дијаграм;
Во збирката лекцијата е со име: Работа со податоци (стр.139)
Задача на учениците е:
-да ги прочитаат споменатите лекции, посебно текстот со жолта позадина.
-Од првата лекција Прикажување податоци да ја решат задача 1, од втората лекција Графичко претставување податоци да ги решат 1 и 2 задача и од третата лекција Линиски дијаграм да ги решат 1,2,3,4 и 5 задача.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *