24.04.2020-Примарни и секундарни бои

Примарни бои(основни бои)-сина,жолта,зелена

Секундарните бои се добуваат со нивно мешање СИНА+ЖОЛТА=ЗЕЛЕНА СИНА+ЦРВЕНА=ВИОЛЕТОВА ЦРВЕНА+ЖОЛТА=ПОРТОКАЛОВА

Тема-Дизајн на марама со помош на примарни и секундарни бои

Техника-Водени бои

За Маја Милосављевиќ

Наставник по одделенска настава.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *