Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 11.05.2020 Претворање од една во друга мерна единица

11.05.2020 Претворање од една во друга мерна единица

Трет час од оваа тема. Лекција што се изучува на овој час е Претворање од една во друга мерна единица.
Лекцијата во учебникот е со име:
-Работа со единици мерки за должина;
-Работа со единицата мерка километар.
Во збирката лекцијате е со име Единици мерки (стр.133-135);
Задача на учениците е:
-од учебникот внимателно да ги прочитаат лекциите, посебно делот што е со жолта позадина.
-на првата лекција со име Работа со единици мерки за должина да ги решат задача 1 и 2, а од втората лекција со наслов Работа со единицата мерка километар да ги решат 1,2,3,4 и 5 задача.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *