Дома / Новости / Честит 24 мај – Ден на сесловенските просветители – браќа Св.Кирил и Методиј !

Честит 24 мај – Ден на сесловенските просветители – браќа Св.Кирил и Методиј !

Славете ги зборовите на својот јазик, на своите дедовци и родители, на своите писатели, на своите научници, поети…. оти умот и духот не можат да постојат без јазикот. Не одрекнувајте се од своите македонски зборови!

Нашите ученици , Марија Будимова, Габриела Маркова, Надја Лазова, Ана Коцева, Андреј Петровски и Катерина Јорданова под менторство на наставничката по македонски јазик Лидија Каратулкова , го одбележаа денот на нашите учители , искажувајќи им почит кон нивното дело – нашата азбука.

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *