Дома / Новости / Резултати од регионален натпревар на клубовите на млади техничари и природници на ученици од ООУ Даме Груев Градско

Резултати од регионален натпревар на клубовите на млади техничари и природници на ученици од ООУ Даме Груев Градско

Натпреварот се одржа во ООУ Св Кирил и Методиј Велес 16-03-2019 година на кое земаа учество сите подрачни училишта на Општините Велес и Градско.

На регионалниот натпревар на млади техничари и природници кој се одржа во ООУ „ Св Кирил и Методиј“ -Велес на ден 16-03-2019 година учениците од ООУ „Даме Груев“ – Градско ги освоија следниве места;

– Градежништво и архитектруа – Драгана Љомова -ментор Сунчица Деспотовска , освои Прво место

– Воздухопловно моделарство – Марија Седмакова – ментор Сунчица Деспотовска , освои Прво место

– Агротехника – Благој Колев – ментор Сунчица Деспотовска, освои Прво место

– Сообраќајно моделарство- ментор Сунчица Деспотовска, освои Второ место

– Применета хемија – Димитар Киров – ментор Каролина Кирова, освои Прво место

– Применета биологија – Теодора Иванова – ментор Ели Неделковска, освои Прво место

– Применета биологија – Сара Стаменкова, ментор Каролина Кирова, освои Второ место

– Применета математика – Филип Филипов, ментор Дамијан Манев, освои Трето место

На натпреварот посета оствари и Градоначалникот на Општина Градско г-дин Роберт Бешовски.

За Систем Администратор

Провери

Ден на планетата Земја

Целта на одбележувањето на ,,Денот на планетата Земја“ е да се подигне нивото на свесност …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *