Дома / Новости / Резултати од општински натпревар по Биологија и Природни науки

Резултати од општински натпревар по Биологија и Природни науки

🔶️На општинскиот натпревар по Биологија и Природни науки, кој се одржа онлајн на ден 10.03.2023год. нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

🔶️10 ученици од нашето училиштето ќе продолжат на регионалениот натпревар по Биологија:

🔸️Тијана Сандев VII одд

🔸️Ана Коцева VIII одд

🔸️Габриела Маркова VIII одд

🔸️Надја Лазова VIIIодд

🔸️Андреј Крчмаров VIII одд

🔸️Давид Трајковски VIIIодд

🔸️Матеј Колев VIIIодд

Андреј Петровски VIII одд

🔸️Марија Будимова IX одд

🔸️Иван Трендафилов IX одд

🔷️4 ученици од нашето училиште ќе продолжат на Регионален натпревар по Природни науки

🔹️Бисера Иванова V одд

🔹️Бојана Иванова V одд

🔹️Александар Пановски 6одд

➡️Натпреварот се одржа под менторство на наставничките Ели Неделковска и Цвета Колева.

Честитки за сите учесници и многу успех на учениците кои продолжуваат понатаму‼️

За Вања Јовановска

Педагог во ООУ Даме Груев Градско.

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *