Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 6 ТО ОДД. / Појава на Христијанството – Повторување

Појава на Христијанството – Повторување

Активности за периодот од: 13.04-17.04

За домашно: Одговорете на следните прашања без притоа да користите било каква литература

1. Каде се појавило христијанството ?

2. Во што верувале христијаните ?

3. Што проповедало христијанското учење ?

4. Каде е опишан животот на Исус и неговото учење ?

5. Коj му помагал на Исус во ширењето на христијанство ?

6. Каков бил односот на Римјаните спрема христијаните ?

Црква Светиот гроб Христов во Ерусалим
10 прашања и одговори за христијанството – дополнителна литература

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Истражување античкиот град Стоби изработка на презентација

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да знаат за Местоположбата на античкиот град СтобиОстатоците …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *