Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 9 ТО ОДД. / Повторување за Македонската православна црква

Повторување за Македонската православна црква

Активности за периодот од: 11.05.15.05

Цели: учениците да знаат за

  • Процесот на осамостојувањето на МПЦ
  • Кога и каде е донесена конечната одлука за прогласување на афтокефалноста на МПЦ како наследнчка на Охридската архиепископија
  • Организацијата и функционирањето на МПЦ

За домашно – Истражувајте за сите Архиепископи кои ги имала Македонската Православна Црква од 1991 година до денес,одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за : Образованието, науката и култтурата

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: утврдување на веќе стекнатите знаења; учениците да знаат за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *