Дома / Новости / Обука на наставниците за Националната платформа за учење од далечина

Обука на наставниците за Националната платформа за учење од далечина

Денес во нашето училиште согласно насоките од Министерство за образование и наука, за планот на активности за имплементација на Националната платформа за учење на далечина, започна дисеминација на претстојните обуки кои ќе траат од 21-23.9.2020г. Дисеминацијата беше спроведена од страна на училишните обучувачи Милка Петкова, Дамијан Манев, Маре Аризанова-заменски обучувач (секундарно ниво на обучувачи) кои беа номинирани од страна на училиштето, и кои посетуваа обука од сертифицирани национални обучувачи (примарно ниво на обучувачи).

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Градската библиотека “Гоце Делчев” – Велес, го одбележа својот патронен празник,152 години од раѓањето на македонскиот деец Гоце Делчев.

По тој повод во библиотеката се одржа пригодна програма на која се доделија многубројни награди. …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *