Дома / ООУ "Даме Груев" Градско

ООУ "Даме Груев" Градско

Резултати од одржани општински натпревари

Резултати од општинскиот натпревар по Биологија одржан на 09.02.2022 година. 1.         Давид Трајковски   VII одд            I критериум  III награда 2.         Матеј Колев            VII одд  II критериум            III награда 3.         Габриела Маркова VII одд            II критериум III награда 4.         Ана Коцева  VII одд            II критериум III награда 5.         Борче Пановски     …

Повеќе

Мултикултурни работилници по повод Патрониот празник

Денес, 20.12.2021 ( понеделник) по повод одбележување на Партониот празник на ООУ ,,Даме Груев” , учениците од ПОУ с. Кочилари од II-V одделение и дел од учениците од II-V при ЦОУ Градско, ја започнаа оваа седмица во духот на мултикултурализмот и неговото негување во нашето училиште. Под менторство на одделенските …

Повеќе

Новогодишни пакетчиња за учениците од прво одделение

Во пресрет на новогодишните и божиќните празници, но и во пресрет на патрониот празник на нашето училиште, денес првачињата беа пријатно изненадени со донација на новогодишни пакетчиња од нашиот сограѓанин Лазар Рибарски. ‘Лазар Лаки РибарскиАтмосферата беше надополнета со веселиот Дедо Мраз, кој на присутните дечиња им раскажа необична новогодишна приказна. …

Повеќе

Ликовен и Литературен конкурс по повод Патрониот празник

И З В Е С Т У В А Њ Е Почитувани ученици Ве известуваме дека по повод Патрониот празник на нашето училиште(23.12.2021г.) распишуваме литературен и ликовен конкурс за учениците од I до IX одделение на следната тема: “Моите соништа ќе станат реалност” Ве очекуваме како и секогаш на најдобар …

Повеќе

Меѓународен натпревар по англиски јазик

Денес пристигнаа дипломите и  медалите за освоено второ и трето место на Меѓународниот натпревар по англиски јазик, оддржан на 22.05.2021 година. Во конкуренција на ученици од речиси сите европски држави, нашите ученици освоија 2 втори места ( сребро): Мелани Милосављевиќ под менторство на наставничката по англиски јазик Минела Фиуљанин- Мустафиќ  …

Повеќе