Македонска архитектура.

Добар ден драги ученици.На страна 51-52 од учебникот по Техничко образование имате за Македонска архитектура.

Цели: Ученикот/ученичката може:

  • Да ја препознава македонската народна архитектура
  • Да ги осознае материјалите од кои се изградени куќите
  • Да ги препознава основните обележја на македонската архитектура.бондрук конструкција, чардак,стреа и ниски покриви.

Ваша задача е да напишете во училишните тетратки за македонска архитектура и да ги нацртате цртежите од учебникот. Задачата завршете ја по Велигденските празници .Седете дома и имајте убави празнични  моменти.Поздрав

За Сунчица Деспотовска

Наставник по Техничко образование и Информатика.

Провери

Градежни материјали и нивна примена во современата градба.

Добар ден драги ученици.На страна 53-54-55 од учебникот по Техничко образование – Градежни материјали и …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *