среда , февруари 26 2020
Дома / Сунчица Деспотовска

Сунчица Деспотовска

Активност по повод одбележување на 22-ри април „Ден на планетата Земја“

По повод одбележување на 22-ри април „Ден на планетата Земја“ под мотото„Немаме резервна планета“, учениците како и наставниците од нашето училиште заедно со стручната служба како и техничкиот персонал, ги планираат следните активности: 1.Активност: Во централното училиште ООУ „Даме Груев“-Градско се планира краткотрајна акција за чистење на училишниот двор и …

Повеќе

Извештај од одржан Регионален натпревар по Хемија

Извештај од одржан Регионален наторевар по Хемија oд одржаниот Регионален натпревар по Хемија на ден 06.04.2019 год.(сабота) во СОУ„Јосиф Јосифовски“-Гевгелија,на кои учество земаа и ученици од нашето училиште,се постигнаа следните резултати: 1.Тамара Иванова— 3 награда (пласман за државен), 2.Давид Ристов—пофалница, 3.Десанка Николова—пофалница. На сите ученици им честитаме на освоените награди,на …

Повеќе

Училишен натпревар по Биологија

Денес во ПОУ„Даме Груев“-Виничани се одржаучилишен натпревар по Биологија со ученици од 8мо одделение организиран однаставникот Каролина Кирова.Целта на натпреварот е да се утврди знаењето научениците во овој класификационен период за да најдобрите двајца со најмногупоени бидат учесници на Општинскиот натпревар по Биологија кој ќе се одржи на23.02.2019 год.Натпреварот започна  …

Повеќе