Дома / Е-НАСТАВА / 8 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 8 МО ОДД. / Крушевската Република и Никола Карев

Крушевската Република и Никола Карев

Активности за периодот од: 13.04-17.04

Цели: продлабочување на знањеата со дополнителна литература и самоистражување

Презентација за Претседателот на Крушевската Република Никола Карев. Овие ученици можат да користат интернет и некоја помошна литература , како и крушевскиот манифест. Презентацијата да го опфати ликот на Никола Карев, неговата улога како и афторитетот што го имал во организацијата. Да го опфати и периодот по пропаста на Републиката.

За реализација на оваа активност да се користи следниов линк,се работи за филмот Републиката во пламен

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за Македонија во балканските војни , Македонија во веремето на Младотурската револуција и Афирмација на националната мисла за создавање на Македонска држава

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: учениците да знаат за Учеството на македонците во Првата …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *