Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот регионален натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

ИЗВЕШТАЈ Од одржаниот регионален натпревар по физика во учебната 2018/2019 г

Во рамките на натпреварите кои ги организира ДФРМ (Друштвото на физичарите на Република Македонија ) на 09.03.2019 г. се одржа 52-от регионален натпревар по физика во просториите на Природно математичкиот факултет во Скопје.
На истиот земаа учество следните ученици под менторство на наставничката Цвета Колева.
Виктор Богевски VIII
Теодора Иванова VIII
Наталија Малчева VIII
Наталија Велевска VIII
Давид Ристов VIII
Филип Филипов IX
Според освоените поени пласман за Државниот натпревар обезбеди ученичката Наталија Велевска од VIII одд.На истата и посакуваме успех на државниот натпревар кој ќе се одржи на 18.05.2019 г.

Дата изготвил.
13.03.2019 Наставник: Цвета Колева

За Систем Администратор

Провери

Подигнувањето на еколошката свест кај најмладата популација, е важен предуслов за заштита на животната средина и околината во која живееме. Секое дете и секој човек има право на чиста и здрава животна средина

Учениците од предметна настава, членови во Еко клубот и учениците од одделенска настава членови на …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.