Дома / Новости / Известување

Известување

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА НАСТАВАТА ПРЕКУ ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ

-Учениците од основните и средните училишта не се враќаат во училишните клупи до крајот на наставната година!

-Тековната учебна година до крај ќе продолжи да се реализира преку организирање на далечинско учење, односно учење од дома!

-Уписот на првачињата за учебната 2020/2021 година ќе се врши во јуни!

Врз основа на образовните мерки кои ги донесе Владата на Република Северна Македонија со кои е предвидено да се обезбеди непречено функционирање на воспитно – образовниот систем, ги известуваме и замолуваме сите ученици, а вооедно и родители активно да се вклучат во онлајн наставата бидејќи истата ќе трае до завршувањето на учебната година и учениците ќе бидат оценувани врз основа на истата.

Со почит,

ООУ” Даме Груев” Градско

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Подигнувањето на еколошката свест кај најмладата популација, е важен предуслов за заштита на животната средина и околината во која живееме. Секое дете и секој човек има право на чиста и здрава животна средина

Учениците од предметна настава, членови во Еко клубот и учениците од одделенска настава членови на …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.