Дома / Новости / Еразмус отворени денови 2021 во нашето училиште

Еразмус отворени денови 2021 во нашето училиште

На 14.10.2021 година (четврток) во склоп на #ЕразмусДенови во нашето училиште се реализира следниве ктивности:

– Изработка на пано за ЕРАЗМУС КАТЧЕ со фотографии од активностите кои се спроведени при реализацијата на посетите од двете мобилности во Р. Турција ( декември 2019 година) и Р. Романија ( септември 2021 година)

– Презентација на брошура за реализаирани активности под наслов ,,Магичната моќ на куклите” како дел од проектот ,,Магичната моќ на игрите

– Разговори и сведоштва за искуството од страна на тимот на наставници со учениците, родители на учениците, колеги-наставници, стручна служба, членови на Училишниот одбор и претставници на локалната самоуправа.

– Играње на традиционална игра од Турција ,,Замок од кули” со ученици од 6,7, и 8 одделение. Целта на оваа игра е да се развие соработката помеѓу учениците, да се развие нивното чувството за тимска работа, правилна координација и лидерство, заземање на одговорност и меѓусебна почит и соработка

-Кратка драматизација под маски ,, Сончевиот сиситем” со ученици од второ одделение.

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *