Дома / Е-НАСТАВА / 9 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ИСТОРИЈА ЗА 9 ТО ОДД. / Владеење на правото и правната држава (втор час)

Владеење на правото и правната држава (втор час)

Реализација на активноста 20.04-24.04

Цели на наставниот час 1. Да го идентификува штетното влијание на корупцијата за развојот на личноста,групата и општеството. 2. Да анализира механизми за спречување на корупција и заштита од коруптивни дејства.

Корупција

Со оглед дека немаме учебник по предметот Граѓанско образование за 9 одделение,за непознатите термини и прашања користете интернет ,доколку нешто не ви е јасно прашањата и одговорите пратете ги на nackovkiro@gmail.com

За Киро Нацков

Наставник по Историја, Граѓанско образование, Етика, Иновации.

Провери

Повторување за : Образованието, науката и култтурата

Активности за периодот од: 18.05-22.05 Цели: утврдување на веќе стекнатите знаења; учениците да знаат за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *