Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ОПШТЕСТВО ЗА 3 ТО ОДД. / 27.05.2020г. Општество Културно однесување во сообраќајот

27.05.2020г. Општество Културно однесување во сообраќајот

План за работа:

  1. Култура во сообраќајот значи правилно однесување на улица и пат и правилно однесување во сообраќајно средство со кое се патува.
  2. Патникот за превозот купува патен билет.
  3. Култура во сообраќајот:

-правилно и културно однесување на улица-движење по пешачка патека-преминување на пешачки премин-почитување на сообраќајни знаци-фрлање отпадоци во корпи за отпадоци-правилно и културно однесување во возила на јавен сообраќај-влегување по ред-држење за држач-отстапување место на постари, болни и инвалидни лица-тивко разговарање.

За домашна работа одговорете на прашањата во жолтото поле:

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

29.04.2020г.Пред Крстосница

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *