Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 6 ТО ОДД. / 14.05.2020 Традиционални мерки за должина

14.05.2020 Традиционални мерки за должина

Шести час од оваа тема (час за повторување). Лекција што се изучува на овој час е Други мерни системи..
Лекцијата во учебникот е со име:
-Други мерни системи;

Задача на учениците е:
-да ја прочитаат лекцијата од учебникот, делот со жолта позадина да го препишат во тетратките и да ги научат единиците мерки.
-во учебникот од истата лекцја да ги решат 1,2,3,4 и 5 задача.
Домашното да се испрати на меил или на групата на месинџер(фејсбук).
За тие што имаат нејасно околу лекцијата побарајте помош од мене.

За Дамјан Манев

Наставник по Математика.

Провери

01.06.2020 Мода, медијана, ранг и аритметичка средина на податоци

Лекцијата во учебникот е со име:-Работа со податоци;-Медијана;-Аритметичка средина;Во збирката лекцијата е со име: Медијана.Мода.Ранг.Аритметичка …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *