Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 3 ТО ОДД. / 14.04.2020.Препознава 2Д и 3Д форми,линии на симетрија и прави агли во околината

14.04.2020.Препознава 2Д и 3Д форми,линии на симетрија и прави агли во околината

ЦЕЛИ:
-Препознава, именува и разликува 2Д форми според бројот на страни и темиња.
-Препознава,именува и разликува 3Д форми според бројот на ѕидови,темиња,рабови
– Препознава прави агли во околината
– Одредува кои се симетрични, а кои несиметрични форми

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020г.Венов дијаграм

стр.41 од работните тетратки да се реши задачата

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *