Дома / Е-НАСТАВА / 6 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 6 ТО ОДД. / Правилен редослед во реченицата – обработка

Правилен редослед во реченицата – обработка

Ученици, изгледајте го видеото во кое е објаснат правилниот редослед на зборовите во една реченица.

Потоа, извежбајте го правилниот редослед во вежбите дадени во прикачениот документ.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

4-8.5.2020, English 6th grade

4-8.5.2020-English-6th-gradeDownload Track no.21

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *