Дома / Новости / ИЗВЕШТАЈ ОД УЧЕСТВОТО НА ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ВЉУБЕНИТЕ „ СВ.ВАЛЕНТАЈН“ ВО СОУ „ГИМНАЗИЈА КОЧО РАЦИН“ ВО ВЕЛЕС

ИЗВЕШТАЈ ОД УЧЕСТВОТО НА ЛИТЕРАТУРНИОТ КОНКУРС ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ НА ВЉУБЕНИТЕ „ СВ.ВАЛЕНТАЈН“ ВО СОУ „ГИМНАЗИЈА КОЧО РАЦИН“ ВО ВЕЛЕС

На 18.2.2019 година во просториите на СОУ „Гимна-
зија Кочо Рацин“ во Велес,се одржа доделување на
наградените ученици од литературниот конкурс по
повод празникот на вљубените „Св.Валентајн“.Овој литературен конкурс го организираше СОУ„Гимна-
зија Кочо Рацин“ од Велес.Темата за овој литерату-
рен конкурс гласеше:„Каде има љубов,има и живот“.
На овој литературен конкурс нашето училиште
учествуваше со прозни творби од четворица наши ученици од деветто одделение и тоа учениците:
Ангела Настова,Петар Стојанов,Весна Андреева и Филип Филипов.Комисијата при СОУ „Гимназија
Кочо Рацин“ одлучила дека нашиот ученик Филип Филипов има одлична поетска творба и со тоа го наг-
ради нашиот ученик со трето место на литератур-
ниот конкурс.На свечена приредба нашиот ученик и неговиот ментор по македонски јазик Лидија Кара-
тулкова ја добија освената награда.

За Систем Администратор

Провери

Симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес

Во нашето училиште успешно се спроведе симулациона вежба во случај на елементарна непогода земјотрес. Целта …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *