Дома / Соопштенија

Соопштенија

СООПШТЕНИЕ

Врз основа на член 60 од Законот за основно образование  ( Сл.весник на РСМ  бр.161 од 5.8.2019 година) и член 3-б од Уредбата со законска сила за изменување и дополнување на уредбата со законска сила за примена на Законот за основно образование за време на вонредна состојба (Сл.весник на РСМ …

Повеќе

Известување

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА НАСТАВАТА ПРЕКУ ДАЛЕЧИНСКО УЧЕЊЕ -Учениците од основните и средните училишта не се враќаат во училишните клупи до крајот на наставната година! -Тековната учебна година до крај ќе продолжи да се реализира преку организирање на далечинско учење, односно учење од дома! -Уписот на првачињата за учебната 2020/2021 …

Повеќе

Водич за деца за корона вирусот

Нов корона вирус наречен SARS-CoV-2 се шири по планетата. Децата како тебе веројатно се прашуваат „Дали ќе се затвори училиштето?“ и „ Дали треба да се грижам дека ќе се разболам?“. Како помош да се снајдеш во овие збунувачки околности, овде имаш научни одговори на сите твои прашања.

Повеќе

Соопштение во врска со светскиот ден без автомобили

Им се соопштува на сите ученици при ООУ ,,Даме Груев” Градско дека по повод Светскиот ден без автомобили, на ден 23.9.2019 ( понеделник) нашето училиште ќе го одбележи овој ден со пешачење, возење на велосипед, со тротинет или ролери.

Повеќе

ПОКАНА ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ЕКСКУРЗИИ

ООУ,,Даме Груев,,Градско – како договорен орган, со адреса на Ул.Маршал Тито бр.68 Градско, телефон за контакт 043/251-023 и 076/457-707, електронска пошта damegruevgradsko@yahoo.com има потреба од набавка на услуги: ученички екскурзии на учениците од 3, 6 и 9 одделение, и ученички излети за учениците од 2, 4 5, 7 и 8 …

Повеќе