Дома / Е-НАСТАВА / 2 - РО ОДДЕЛЕНИЕ / АНГЛИСКИ ЈАЗИК ЗА 2 РО ОДД. / Презентација на вокабулар за облека

Презентација на вокабулар за облека

Ученици, внимателно изгледајте го и ислушајте го видеото за зборовите за облека.
Потоа, на стр.52 од учебникот, ја работите задача 2. Имено, како ги слушате зборовите (на прикачената аудио снимка) така и ги лепите.

Следно, во своите тетратки, ја цртате вашата омилена облека.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Правење постер за облека

Ученици, отворете на стр.58 од учебникот и слушнете ја внимателно задача 13. Треба да го …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *