Дома / Е-НАСТАВА / 3 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МУЗИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 3 ТО ОДД / 14.04.2020Г.,,Птичка,,- песна од Едвард Григ -норвешки пијанист

14.04.2020Г.,,Птичка,,- песна од Едвард Григ -норвешки пијанист

Цели:

Ученикот:

-Да стакне навика за активно слушање на музика;

–Да знае да претстави преку цртеж она што го слуша;

план
1.Композицијата е изведена со еден музички инструмент-пијано
2.Изведувачот на инструментот го нарекуваме пијанист.
3 Воочување на брзината на музиката брза-бавна, силна- тивка

https://www.youtube.com/watch?v=C4EXjB_9G_o

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

28.04.2020г. Песна 1Мај

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *