Дома / Е-НАСТАВА / 4 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 4 ТО ОДД. / 04.06.2020-Кој ќе го чува училиштето од Горјан Пртревски-обработка

04.06.2020-Кој ќе го чува училиштето од Горјан Пртревски-обработка

-Прочитај те си го внимателно текстот. а потоа определете тема,време,место,ликови

-Поделете го на логички целини и определета наслов за истите

-Одговорете ги прашањата за текстот на стр.158 од учебникот

За Маја Милосављевиќ

Наставник по одделенска настава.

Провери

20.05.2020-„Водната самовила“ од браќата Грим

-Прочитајте ја вмимателно бајката „Водната самовила“,поделете ја на логички целини и дадете наслов на истите …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *