Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА 5 ТО ОДД. / 03.06.2020г,, Емил и детективите,,-извадок од истоимениот роман

03.06.2020г,, Емил и детективите,,-извадок од истоимениот роман

Тема:Емил е неговата верна дружина

Главен лик:Емил

Време: Еден обичен ден

Место:Пред холелот Крајд

Порака:Силата е секогаш поголема кога е сплотена

За домашна работа:

1. Направете табела со што ви се допадна, а што не во овој текст.

2.Направете табела со именки, придавки, глаголи и заменки.

За Верица Манева

Наставник по одделенска настава.

Провери

01.06.2020г. Македонски Пипи долгиот чорап стр. 140.

Освен текстот во учебникот слушнете ги деловите од аудио лектирата ,,Пипи долгиот чорап,,. Можете да …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *