Проект – училишна униформа

Ученици, отворете на стр.66 од учебникот и поглднете ја активност 17. Ваша задача е да одберете од дадената облека за да ја креирате вашата училишна униформа што би сакале да ја имате. Ја цртате одбраната униформа во тетратките и пишувате реченица со I’m wearing…

Потоа, го преземате документот подолу. Во активност 13 ги пишувате соодветните зборови за униформата што секое дете ја носи. А, во активност 14 пишувате која униформа ви се допаѓа (дали a, b, c, d), a потоа ја опишувате истата.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Презентација на вокабулар за облека

Ученици, отворете на стр.60 од учебникот и во активност 2 ги слушате новите зборови за …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *