Повторување на темата

Ученици, преземте го документот погоре. Испринтајте си го или нацртајте си ги децата во тетратките, а потоа го слушате аудио записот погоре. Ја боите облеката на децата како што ќе ги слушнете да се опишуваат.

Следно, на стр.59 од учебникот , во задача 17 ја цртате и боите вашата омилена облека. На крај, си замислувате дека ја носите нацртаната облека, се снимате (не мора да биде видео, може и аудио снимка) опишувајќи ја истата. Започнувате со реченицата (отворете го документот подолу, за да слушнете), а завршувате именувајќи ја нацртаната облека.

За Елизабета Камчева

Наставник по Англиски јазик.

Провери

Прашања и одговори Што носиш?/Носам…

Ученици насочете се на активност 3 на стр. 53 од учебникот. Слушнете и заокружете ја …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *