Дома / Е-НАСТАВА / 7 - МО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 7 МО ОДД. / Веројатност, скала на веројатност

Веројатност, скала на веројатност

Ја започнуваме последната тема 2Д Работа со податоци и решавање проблеми. Денешната лекција ја има на едуино платформата Веројатност, скала на вредност https://youtu.be/TzXHMAqf8Mk и во учебникот на страна 265- 268. Внимателно разгледајте ја содржината и примерите и решете ги 1 и 2 задача на стр266 и 1 и 2 зад на стр 269

За Силвана Цветкова

Наставник по Математика

Провери

12.5 За денес имате видео лекција Плоштина на правоаголник на едуиноплатформата, на следниот линк Плоштина на правоаголник https://youtu.be/IqyMImVcfWk

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *