Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / 21.04.2020 Ia Годишни времиња

21.04.2020 Ia Годишни времиња

Прочитај ја внимателно аудио книгата,а потоа слушни ја песничката. За кои годишни времиња се зборува во книгата? Подели го листот од блокче на четири дела и илустрирај ги годишните времиња…….за забава реши ја сложувалката.

Линк до книгата: https://read.bookcreator.com/AMnM1LMEpWgAHbDs0vAbh2lPKYg1/kz6DaDAfQe-JhOnXEiF2mg?fbclid=IwAR2Wm-cA7yC9CmMv4CMweFVf1A9MtlncrASiQL-XPL6wtnqFJMeGK0VFpQ8

https://www.youtube.com/watch?v=5gnJ-oDz5pU&fbclid=IwAR2lER63vLqPhjhyfStL37ft6hH-lKrPzof7f_8xPM4ff59c7yjWNbG671k

За Мирјана Таскова

Наставник во одделенска настава.

Провери

08.06.2020-Составуваме зборови и реченици.

Отворете ги линковите и играјте со поместување https://www.liveworksheets.com/sd645819rh?fbclid=IwAR1k4G5yMbEm65gdODONxKCBQsQXtDzxCVf8_YRF3sUoChFFNpDXOmV6QpY https://www.liveworksheets.com/df645264ng?fbclid=IwAR23xumg3OA-7-Elt5_41vkyfMfVRCVSLBgYKIShJj9q_c8t4btx6TBXqUE

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *