Дома / Новости / Известување за потребите на проектот од програмата Erasmus +, со наслов “The magic power of games”

Известување за потребите на проектот од програмата Erasmus +, со наслов “The magic power of games”

Text Box: Почитувани колеги,

За потребите на проектот од програмата Erasmus +, со наслов “The magic power of games” потребно е да се формира Тим наставници кои службено ќе патуваат во посета на партнер училиштето во Република Романија во периодот од 27.9 до 1.10. 2021 година и ќе спроведат активности согласно Одредбите на проектот.
Се покануваат сите заинтересирани наставници да се пријават кај Координаторот на проектот доколку ги исполнуваат двата следни услови:
1.	Kандидатот - наставник има добро познавање на англискиот јазик ( писмена и усна комуникација)
2.	Согласно препораките од Инспекторатот за Јавно Здравје на Романија, секој патник треба да има Потврда за примена 2ра доза на вакцина/ Сертификат за прележан Ковид во последните 180 дена од датумот на тестирање, 
и дополнително да изработат: 
Есеј од максимум 500 збора на македонски јазик и/или англиски јазик на една од двете наведени теми по сопствен избор: 
    а)    Значењето и влијанието на игрите во наставниот процес   или
б)   Позитивни и негативни страни на online- наставата за време на пандемијата со Covid-19.
Најљубезно Ве замолувам до сабота (18.9.2021 до 20 часот) на мојот личен емаил (milkadimanovska@gmail.com) да ми го доставите Вашиот есеј, Потврда за вакцинација/ Сертификат за прележан Ковид и копија од важечки пасош, минимум 90 дена од датумот на завршување на мобилноста во Романија.
По доставување на горе-наведените документи, ќе се комплетира Вашата апликација за учество и секој пријавен наставник треба да дојде на интервју на 20 септември 2021 година (понеделник) помеѓу 11 и 13 часот во училиштето.
За конечниот избор на наставници ќе биде одлучено по спроведување на интервјуто.


NB: Ситуацијата со Ковид-19 и рестрикциите за патување не обврзуваат да ги спроведеме сите подготвителни активности во најкраток можен рок по добивање одобрение од страна на Координаторот на проектот. Бидете информирани дека постои можност барањето за патување да биде одбиено од Надлежните органи.Координатор на проектот ,,The magic power of games” 
Милка Петкова

За ООУ "Даме Груев" Градско

Провери

Хуманоста пред сè!

Учениците од нашето училиште кои се членови во Драмската секција на ден 21.3.2024 година во …

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *