Дома / УЧЕСТВО НА НАТПРЕВАРИ И ОСВОЕНИ НАГРАДИ

УЧЕСТВО НА НАТПРЕВАРИ И ОСВОЕНИ НАГРАДИ

Резултати од државен натпревар (прво место за нашата ученичка)

На 04.05.2021 во училиштето ,,Васил Главинов ” во Велес беа доделени наградите од 58- от државен натпревар на млади техничари и природници на Народна техника на Македонија.Нашата ученичка Тамара Бешовска под менторство на наставничката Ели Неделковска го освои првото место во областа применета Биологија.Им честитаме на постигнатиот успех. Во Прилог …

Повеќе

Општински натпревар по Хемија

На 07.05.2021 година во нашето училиште се оддржа онлајн натпревар по Хемија на кои учество земаа учениците од деветто одделение. 1.Тамара Бешоска 2. Марија Седмакова 3.Ахмедин Даутовиќ На учениците и менторот Каролина Кирова им посакуваме многу среќа и успешни резултати. Во прилог слики од наптреварот

Повеќе

Извештај од реализиран натпревар по Природни науки и Биологија

Извештај од реализиран натпревар по Природни науки, кој се одржа на 16.4.2021год. (Петок)  Онлајн На  натпреварот  по Природни науки, кој се одржа на 16.4.2021 год.(Петок), учество земаа и ученици од нашето училиште од 5 и 6 одд. и ги постигнаа следниве резултати: Име и презимеОдд.менторпласман за регионаленнаградаТијана Сандев5Цвета Колевада3 наградаКонстанти …

Повеќе