Дома / Огласна табла

Огласна табла

Соопштение за неработен ден

По повод празникот Св. Кирил и Методиј – Ден на сесловенските просветители, им се соопштува на учениците и вработените при ООУ “Даме Груев” Градско дека на ден 24.05.2021 (Понеделник) нема да се изведува настава. ООУ Даме Груев на сите ученици и вработени им го честита празникот.

Повеќе

Соопштение за неработен ден

СООПШТЕНИЕ По повод муслиманскиот празник Рамазан Бајрам им се соопштува на учениците и вработените во ООУ Даме Груев Градско дека наставата на ден 13.05.2021 (Четврток) нема да се изведува. На сите ученици, вработени и родители од муслиманска вероисповед им го честитаме празникот.

Повеќе

Соопштение по повод Велигден

OOУ “Даме Груев” Градско им соопштува на учениците и вработените, дека на ден 30.04.2021 (Петок) по повод Велики Петок и 03.05.2021 (Понеделник) по повод втор ден Велигден нема да се изведува настава. На сите ученици, вработени и родители од христијанска вероисповед им го честитаме големиот празник!

Повеќе

КОНКУРС за ангажирање надворешни соработници за стручна работа во Бирото за развој на образованието

БРО во соработка со МОН објави конкурс за ангажирање надворешни соработници кои заедно со советниците во Бирото, ќе ги изготват новите наставни програми согласно Концепцијата за основно образование. Можат да се пријават сите наставници и стручни лица кои ги исполнуваат критериумите, најдоцна до 12.03.2021. Конкурс-за-надворешни-соработнициПреземи

Повеќе

Соопштение

ООУ,,Даме Груев,, Градско ги известува учениците дека согласно Календарот за организација на работа во основните училишта првото полугодие од учебната 2020/2021 година завршува на ден 30.12.2020 година. Истиот ќе трае заклучно до 20.01.2021 година. Првиот наставен ден започнува на ден 21.01.2021 година. Останете во добро здравје! Ви посакуваме Среќни празници …

Повеќе

Соопштение за патрониот празник

СООПШТЕНИЕ ООУ,,Даме Груев,,Градско ги известува учениците и вработените дека по повод Патрониот празник на училиштето на ден 23.12.2020 година (Среда) нема да се изведува настава. По тој повод на учениците и вработените им го  честитаме Патрониот празник.

Повеќе

Соопштение за неработен ден

ООУ,,Даме Груев,,Градско ги известува учениците и вработените дека согласно Законот за празниците на Република Северна Македонија  на ден 08.12.2020 година (вторник) по повод државниот празник ,,Св.Климент Охридски,, нема да се изведува настава. По тој повод на учениците и вработените им го  честитаме празникот.

Повеќе