Дома / Е-НАСТАВА / 5 - ТО ОДДЕЛЕНИЕ / ТЕХНИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 5 ТО ОДД.

ТЕХНИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 5 ТО ОДД.

Конструкција на енергетски претворувач -Макета на ветерница.

Добар ден ученици.Ваша задача за оваа недела е да изработите работна задача -Конструкција на енергетски претворувач -Макета на ветерница.Материјали за работа немате во Мегатехната. Користете картон или подебела хартија во боја што ја имате во Мегатехната.Како пример за да имате ориентација како да изгледа имате преглед во учебникот по Техничко …

Повеќе

Естетско обликување на работните задачи-Од идеја до реализација

Добар ден ученици.Ваша задача за оваа недела е да изработите работна задача –Користејќи ги Бунарчето и Летниковецот и да украсите едно дворче како што е прикажано на сликата на предната корица од работната тетратка од Мегатехната или погледнете ја приложената слика.Вашите обврски треба да ги завршите оваа недела заклучно до …

Повеќе

Работна задача:Конструкција на Летниковец.

Добар ден ученици.На страна 38-39-40 во работните тетратки од Мегатехна треба да се изработи-Изработка на конструкции од едноставни материјали- Работна задача:Конструкција на Летниковец.Вашите обврски да ги завршите до наредната недела.Седете дома и имајте пријатни моменти. IMG_20191002_084713Преземи IMG_20191002_084718Преземи IMG_20191002_084732Преземи IMG_20191002_085007Преземи IMG_20191002_085015Преземи

Повеќе

Изработка на конструкции од едноставни материјали- Работна задача: Бунарче

5одд-Добар ден ученици.На страна 40-41 во работните тетратки од Мегатехна треба да се изработи-Изработка на конструкции од едноставни материјали- Работна задача: Бунарче.Вашите задачи треба да се завршат до наредната недела заклучно до Петок.Пријатни моменти.Поздрав. IMG_20191002_084732-2Преземи IMG_20191002_084736-2Преземи IMG_20191002_084951-2Преземи IMG_20191002_084957-2Преземи

Повеќе

Модел по сопствена идеја-авион-или возило

Добар ден драги ученици.На страна 44-45-46-47 од работната тетратка од Мегатехна да се изработи модел по сопствена идеја-Авион-или Возило. Работната задача завршете ја по Велигденските празнициСедете дома и имајте убави празнични  моменти.Поздрав IMG_20191002_084750-1Преземи IMG_20191002_084757-2Преземи IMG_20191002_084807Преземи IMG_20191002_084811Преземи

Повеќе