Дома / Е-НАСТАВА / 1 - ВО ОДДЕЛЕНИЕ / МАТЕМАТИКА ЗА 1 ВО ОДД.

МАТЕМАТИКА ЗА 1 ВО ОДД.

20.05.2020- Денови во седмицата

Проследете ги е- книгите: Денови во седмицата и Гладната гасеница.потоа решете ја страна 37 во работната тетратка https://read.bookcreator.com/Dk1y1n0MQleQ2hOUMaxReVK3OPv2/zUW2GAsLRMyGo2zpnJ-XRg?fbclid=IwAR3cT1T85S4V7PXx-kH6z8rsDXWwkpfRAKBH1dxIXO_4gCig1T6NpHFWL5E https://read.bookcreator.com/5T1j0xaYybNnU1iuAHU0bCSQbhk1/RCIR2m2bSrqP_LWPh0D7MA?fbclid=IwAR2C55LIYt__2teePzKWu5AJydG_TrarcYuJcJgAe0zy9h6qVLGHts9v98I

Повеќе

18.05.2020-Мериме време

Да се потсетиме на часовникот и стрелките https://read.bookcreator.com/npaeQvGnBqNNXT5ThVTikQLUAfs1/4XZuDzDkQxSXh2kleuDUVg?fbclid=IwAR2cHsPPZ5lnzQ9aft-sWa0iWCHEnkiVCq4JayNDWGegQT16IKWbnD3UKU0 Проследете ја книгата а потоа решите во работната тетратка на стр.38,39 за рекласација проследете ја и песничката

Повеќе

15.05.2020-Редослед на настани

Отворете ја презентацијата за да видите како се одвива еден ден,тој има редослед на настани,прво стануваме,па миеме заби,се облекуваме,одиме на училиште(сега седиме дома)решаваме задачи,играме,ручаме итн…..на последниот слајд треба сами да го составите вашиот редослед на настаниПотполнете ја страна 42 во работните тетратки Редослед-на-настани-1Преземи

Повеќе

14.05.2020-,,Пред и потоа,,

Добро утро дечиња денеска математика ќе се запознаеме со ,,Пред и потоа,,Отворете ја презентацијата и погледнете ги сликите како се може да се користи „пред„ и „потоа„,а потоа нацртајте два примера за пред и потоа Во работната тетратка реши ја страна 41

Повеќе

13.05.2020- Мерење

Добро утро дечиња-денеска математика-Мерење,претури за да измеришОтвори ја презентацијата„ Претури за да измериш„ и забавувај се….одговорите прати ги . https://app.edu.buncee.com/buncee/0c8ac9f43af6442fb3752af0971f2806?fbclid=IwAR2ww_MTD91OeXMT57ap_gKrW6Qh144Z3BYKbvmpXy5hnDy8w3hjm9ouE98

Повеќе